Ingrediente:
Mod de preparare:
Blatul
Pentru blat
- 2 morcovi potriviți
- 2 banane
- 5 ouă
- 5 linguri ulei
- 5 linguri zahăr
- 1 cană de făină
- 1 praf de copt
- scorțișoară
- nucșoară
- esență de rom
Pentru cremă:
- 1 cutie cremă de brânză Făgăraș
- 1/4 pachet unt
- 3 linguri zahăr pudră
- 1 esență de portocală
Mod de preparare:
Blatul
- Se pregătește tava cu hârtie de copt sau unsă cu unt și tapetată cu făină.
- Se rad bananele (răzătoarea mare) și peste ele morcovii (răzătoarea mică), să nu se oxideze.
- Se bat albușurile spumă cu zahărul.
- Se bat gălbenușurile bine cu uleiul. Se adaugă treptat la albușuri.
- Se adaugă sorțișoara, nucșoara, esența de rom, morcovul și banana; se încorporează ușor făina amestecată cu praf de copt.
- Se toarnă aluatul în tava pregătită.
- Se coace la foc potrivit 30 min, apoi se lasă la răcit.
Crema:
- Se bate untul spumă cu zahărul.
- Se adaugă brânza, esența de portocală și se omogenizează.
- Se întinde crema peste bla și se dă la rece.
Mod de servire:
Rece.
Rece.
Comentarii
Trimiteți un comentariu