Prăjitură cu morcov și cremă de brânză

Ingrediente:
Pentru blat
  • 2 morcovi potriviți
  • 2 banane
  • 5 ouă
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri zahăr
  • 1 cană de făină
  • 1 praf de copt
  • scorțișoară
  • nucșoară
  • esență de rom
Pentru cremă:
  • 1 cutie cremă de brânză Făgăraș
  • 1/4 pachet unt
  • 3 linguri zahăr pudră
  • 1 esență de portocală

Mod de preparare:
Blatul
  1. Se pregătește tava cu hârtie de copt sau unsă cu unt și tapetată cu făină.
  2. Se rad bananele (răzătoarea mare) și peste ele morcovii (răzătoarea mică), să nu se oxideze.
  3. Se bat albușurile spumă cu zahărul.
  4. Se bat gălbenușurile bine cu uleiul. Se adaugă treptat la albușuri.
  5. Se adaugă sorțișoara, nucșoara, esența de rom, morcovul și banana; se încorporează ușor făina amestecată cu praf de copt.
  6. Se toarnă aluatul în tava pregătită.
  7. Se coace la foc potrivit 30 min, apoi se lasă la răcit.
Crema:
  1. Se bate untul spumă cu zahărul.
  2. Se adaugă brânza, esența de portocală și se omogenizează.
  3. Se întinde crema peste bla și se dă la rece.

Mod de servire:
Rece.

Comentarii