Ingrediente:
Mod de preparare:
Puneți într-o cratiță foile de ceapă (imaginea 1) și un strat de ouă, apoi turnați apă cât să le acopere (imaginea 2). Aranjați ouăle astfel încât să fie bine scufundate (imaginea 3). Puneți-le pe foc. După ce au început să clocotească, le mai țineți aproximativ 30 secunde. Apoi opriți focul, scoateți prima tură de ouă (imaginea 4) și puneți tura a doua (imaginile 5 și 6).
Țineți tura a doua de ouă în apa fierbinte, fără foc aprins, până ce ouăle capătă culoarea dorită.
Aveți grijă la ouăle încondeiate, dacă apa este fierbinte, se poate topi ceara de pe ele și vi se strică modelul.
Bineînțeles, odată scoase, ouăle se pun pe cartonul de ouă / farfurie cu șervet / ziare la scurs, apoi se ung cu grăsime (ulei, untură etc. după preferințe).
Notă: multe rețete menționează și oțet, pe care eu am uitat să îl pun, fără consecințe nefaste. Deci îl consider opțional.
Inspirat de: http://www.caietulcuretete.com/2013/05/cum-vopsim-ouale-in-mod-natural.html.
- ouă (deja fierte)
- foi de ceapă galbenă
Mod de preparare:
Puneți într-o cratiță foile de ceapă (imaginea 1) și un strat de ouă, apoi turnați apă cât să le acopere (imaginea 2). Aranjați ouăle astfel încât să fie bine scufundate (imaginea 3). Puneți-le pe foc. După ce au început să clocotească, le mai țineți aproximativ 30 secunde. Apoi opriți focul, scoateți prima tură de ouă (imaginea 4) și puneți tura a doua (imaginile 5 și 6).
![]() |
| Prima tură de ouă (imaginile 1-4) și a doua tură (imaginile 5-6) |
Țineți tura a doua de ouă în apa fierbinte, fără foc aprins, până ce ouăle capătă culoarea dorită.
Aveți grijă la ouăle încondeiate, dacă apa este fierbinte, se poate topi ceara de pe ele și vi se strică modelul.
Bineînțeles, odată scoase, ouăle se pun pe cartonul de ouă / farfurie cu șervet / ziare la scurs, apoi se ung cu grăsime (ulei, untură etc. după preferințe).
Notă: multe rețete menționează și oțet, pe care eu am uitat să îl pun, fără consecințe nefaste. Deci îl consider opțional.
Inspirat de: http://www.caietulcuretete.com/2013/05/cum-vopsim-ouale-in-mod-natural.html.


Comentarii
Trimiteți un comentariu