Chec / blat cu morcovi

Eu l-am făcut în formă de tort, nu de chec.

Ingrediente (pentru 12 porţii):
  • 1 cană morcov ras (răzătoarea mare)
  • 1 cană măr ras (răzătoarea mare)
  • 2 căni zahăr
  • 1 cană ulei
  • 1/2 cană stafide (nu am avut, am pus nuci în locul lor)
  • 1 linguriță coajă de portocală rasă
  • 1/2 cană suc portocale proaspăt stors (de la aproximativ 2 portocale)
  • 1/3 cană coniac
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 2 lingurițe bicarbonat (stins cu oțet sau zeamă de lămâie)
  • 1 plic praf de copt
  • 3 căni făină
Mod de preparare:
Făina se amestecă cu praful de copt, urmând ca acestea și bicarbonatul stins să fie adăugate la sfârșit. Restul ingredientelor se amestecă într-un castron. Apoi se adaugă bicarbonatul stins și făina cu praf de copt. Se amestecă puțin, cât să fie bine omogenizat aluatul. Se toarnă în tavă unsă cu ulei și tapetată cu făină și se lasă la cuptor potrivit pentru circa 40 minute (până se vede că are crăpături pe suprafață).

Mod de servire:
Pudrat cu zahăr tos pe deasupra.

Comentarii