Snickers

Ingrediente:

Blatul:
  • 6 albușuri
  • 200 g zahăr
  • 100 g nucă măcinată
  • 1 lingură praf de copt
Glazura de ciocolată albă:
  • 200 g ciocolată albă
Caramelul:
  • 6 gălbenușuri
  • 5 linguri zahăr
  • 200 g unt
  • 150 g nucă prăjită și mărunțită
Glazura:
  • ciocolată menaj
  • 100 mL frișcă.

Mod de preparare:
Se spumează albușurile cu zahărul, apoi se adaugă nuca și praful de copt. Blatul se coace la 180 Celsius, în tavă de 20-25 cm.
Ciocolata se dă pe răzătoarea mare și se pune peste blatul cald după ce e copt și a fost întors cu fundul în sus în tavă.
Gălbenușurile se freacă cu 5 linguri zahăr. Pe foc se carameliează 5-6 linguri zahăr, se pune o lingură de apă, untul, nuca, gălbenușurile și se amestecă mereu, până se îngroașă ca o smântână. Se lasă să se răcească, apoi se pune peste ciocolata albă.
Desupra se pune glazura din ciocolată și frișcă.

Comentarii