Ingrediente:
Blatul:
Mod de preparare:
Se spumează albușurile cu zahărul, apoi se adaugă nuca și praful de copt. Blatul se coace la 180 Celsius, în tavă de 20-25 cm.
Ciocolata se dă pe răzătoarea mare și se pune peste blatul cald după ce e copt și a fost întors cu fundul în sus în tavă.
Gălbenușurile se freacă cu 5 linguri zahăr. Pe foc se carameliează 5-6 linguri zahăr, se pune o lingură de apă, untul, nuca, gălbenușurile și se amestecă mereu, până se îngroașă ca o smântână. Se lasă să se răcească, apoi se pune peste ciocolata albă.
Desupra se pune glazura din ciocolată și frișcă.
- 6 albușuri
- 200 g zahăr
- 100 g nucă măcinată
- 1 lingură praf de copt
- 200 g ciocolată albă
- 6 gălbenușuri
- 5 linguri zahăr
- 200 g unt
- 150 g nucă prăjită și mărunțită
- ciocolată menaj
- 100 mL frișcă.
Mod de preparare:
Se spumează albușurile cu zahărul, apoi se adaugă nuca și praful de copt. Blatul se coace la 180 Celsius, în tavă de 20-25 cm.
Ciocolata se dă pe răzătoarea mare și se pune peste blatul cald după ce e copt și a fost întors cu fundul în sus în tavă.
Gălbenușurile se freacă cu 5 linguri zahăr. Pe foc se carameliează 5-6 linguri zahăr, se pune o lingură de apă, untul, nuca, gălbenușurile și se amestecă mereu, până se îngroașă ca o smântână. Se lasă să se răcească, apoi se pune peste ciocolata albă.
Desupra se pune glazura din ciocolată și frișcă.
Comentarii
Trimiteți un comentariu