Ingrediente:
- 3 linguri ulei de măsline
- o ceapă
- un cartof mediu
- o linguriță pastă roșii
- o linguriță pastă ardei iute
- 2 căni năut (500 mL)
- sare
- piper negru
- 1 linguriță curry
- 1 linguriță turmeric
- 20-25 coriandri (zdrobiți în mojar)
- 5 pahare apă
- 1/2 cană tăiței
- mentă uscată
Mod de preparare:
Încinge uleiul în oala de supă. Călește ceapa tăiată fin. Adaugă cartofii tăiați cubulețe și amestecă. Adaugă pasta de roșii și amestecă de câteva ori. Adaugă condimentele și amestecă. Adaugă năutul, amestecă și adaugă apă fierbinte. Gătește la foc mediu până ce năutul e moale, adaugă tăițeii și gătește la foc mic până se înmoaie și ei. Adaugă menta uscată și amestecă. Ia de pe foc.
Eu am gătit ciorba după ce tocmai am fiert năutul (din restul fac humus) și a fost foarte rapid de făcut - năutul era deja moale și apa fierbinte.
Mod de servire:
Fierbinte.
https://www.ardaninmutfagi.com/yemek-tarifleri/corbalar/eristeli-nohut-corbasi
Le mai văzusem și pe ăstea:
https://ye-mek.net/tarif/nohut-corbasi
https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/corbalar/corba-tarifleri/nohut-corbasi

Comentarii
Trimiteți un comentariu