Ingrediente (pentru 24 mini brioșe):
- 300 mL lapte vegetal
- 160 mL ulei de floarea-soarelui
- 2 lingurițe oțet
- 2 vârfuri de cuțit de sare
- 1 fiolă esență de vanilie
- 180 g zahăr
- 300 g făină de grâu
- 40 g amidon
- 1 plic praf de copt (10 g)
- 10 g cacao pudră
- 100 g nuci tocate mare
- opțional: coajă de portocale
Mod de preparare:
Pregătește tava cu forme.
În bolul mare pune lichidele (lapte vegetal, ulei, oțet, vanilie) și sarea, zahărul. Amestecă.
În bolul mic cerne solidele (făină, amidon, praf de copt), apoi amestecă-le. Adaugă în bolul mare și omogenizează din nou. Scoate 6 linguri de compoziție într-un castron, acestea le amesteci cu cacao.
Pornește cuptorul 180 Celsius, căldură sus și jos.
Peste compoziția mare adaugă nucile, omogenizând iar.
Toarnă alb în toate formele (eu am folosit pentru distribuire formă de înghețată de 4? cm). Adaugă negru în toate formele. Amestecă puțin cu o scobitoare. Distribuie albul rămas peste (dacă e cazul).
Dă la cuptor 30 minute. Scoate și lasă să se răcorească.
Mod de servire:
Reci, pudrate cu zahăr.
Sursa: https://divainbucatarie.ro/2021/03/21/briose-de-post-cu-nuca/

Comentarii
Trimiteți un comentariu